Στο Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου

Την Τετάρτη 07 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη επίσκεψη της συγγραφέως Ευτυχίας Γιαννάκη στο σχολείο μας, σε συνδυασμό με την παρουσίαση του βιβλίου της Στο πίσω κάθισμα στο  Ηράκλειο.

Μετά τη λήξη του ημερήσιου προγράμματος έως τις 16:10, και στο πλαίσιο του Ομίλου Δημιουργικής Ανάγνωσης, η συγγραφέας συζήτησε με τους μαθητές και τις μαθήτριες του ομίλου ζητήματα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, με τα οποία οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν συστηματικά ασχοληθεί, υπό την παιδαγωγική καθοδήγηση των φιλολόγων του σχολείου Βαρβάρας Ρούσσου και Κατερίνας Κουμάκη. Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη σύγχρονη νεοελληνική πεζογραφία και το αστυνομικό μυθιστόρημα στην Ελλάδα και το εξωτερικό: η ιστορία του, η εξέλιξή του, το νεοελληνικό αστυνομικό μυθιστόρημα, η σύνδεση του αστυνομικού μυθιστορήματος με την ιστορία, η σχέση αστυνομικής πεζογραφίας και κινηματογράφου.

Η Ευτυχία Γιαννάκη γράφει μυθιστορήματα, θεατρικά έργα και μικρές ιστορίες. Σπούδασε πληροφορική και μουσική τεχνολογία και εργάστηκε για χρόνια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η σειρά των αστυνομικών μυθιστορημάτων με πρωταγωνιστή τον αστυνόμο Χάρη Κόκκινο εγκαινιάζεται με το βιβλίο της Το πίσω κάθισμα  που αποτελεί μέρος της Τριλογίας της Αθήνας και κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2016. Στο παρελθόν εξέδωσε με ψευδώνυμο ένα ακόμη μυθιστόρημα με τίτλο Χάρντκορ. Το 2004 γυρίστηκε η ομώνυμη ταινία που αποτελεί  κινηματογραφική μεταφορά του παραπάνω βιβλίου.

Πηγή: http://blogs.sch.gr/peiragmata/2016/12/08/η-ευτυχία-γιαννάκη-στο-σχολείο-μας/

Screen Shot 2016-12-09 at 11.54.01

Εγγραφείτε στο Newsletter

Η Τριλογία της Αθήνας

#1 Στο Πίσω Κάθισμα – “Πόσο πιθανό είναι να δολοφονήσεις κάποιον, αντί να τον φιλήσεις;” 

#2 Αλκυονίδες Μέρες – “Σε μια κοινωνία που αδυνατεί να προστατεύσει τον αδύναμο κανείς δεν είναι αθώος.”

#3 Πόλη στο φως – “Μέχρι που μπορείς να φτάσεις όταν δεν έχεις πια τίποτα να χάσεις;”

© Ευτυχία Γιαννάκη – Eftychia Giannaki 2022