Δυο λόγια για μένα

Γεννήθηκα και μεγαλώνω στην Αθήνα. Γράφω αστυνομικά μυθιστορήματα και θεατρικά κείμενα.

 

Αστυνομικά

Η σειρά αστυνομικών μυθιστορημάτων μου με πρωταγωνιστή τον Αστυνόμο Χάρη Κόκκινο, εγκαινιάζεται με το μυθιστόρημα Στο Πίσω Κάθισμα που αποτελεί μέρος της Τριλογίας της Αθήνας και κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2016 από τις Εκδόσεις Ίκαρος.

Τον Ιούνιο του 2017 κυκλοφορεί το β΄μέρος της Τριλογίας της Αθήνας από τις Εκδόσεις Ίκαρος με τίτλο Αλκυονίδες Μέρες και πρωταγωνιστή τον Αστυνόμο Χάρη Κόκκινο.

Το Πίσω Κάθισμα απέσπασε το Βραβείο Public καλύτερου Ελληνικού μυθιστορήματος 2017. Οι αναγνώστες, για 4η συνεχή χρονιά, έδειξαν τις προτιμήσεις τους και ξεχώρισαν τα αγαπημένα τους βιβλία με περισσότερες από 140.000 ψήφους!

 

Θεατρικά

Το θεατρικό μου κείμενο Τα Θηλαστικά διακρίθηκε στο Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων και ανέβηκε στη σκηνή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα (Ιούλιος 2017). Το κείμενο μεταφράζεται στα αγγλικά και θα τυπωθεί σε δίγλωσση έκδοση από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος με χορηγία της Εθνικής Τράπεζας.

Το πρώτο θεατρικό μου έργο με τον τίτλο Υπέροχος Πόλεμος παρουσιάστηκε στο Θέατρο Μπιπ (Δεκέμβριος 2016 – Ιανουάριος 2017).

 

Παλιότερα

Στο παρελθόν εκδόθηκε με ψευδώνυμο ένα ακόμη μυθιστόρημά μου με τον τίτλο Χάρντκορ από τις Εκδόσεις Ωκεανίδα. Το 2004 γυρίστηκε η ομώνυμη ταινία που αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου.

Για αρκετά χρόνια εργάστηκα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στον ιδιωτικό τομέα σε έργα πληροφορικής. Σπούδασα πληροφορική, μουσική τεχνολογία και επικοινωνία.

Μπορείτε τα επικοινωνήσετε μαζί μου στο efigiannaki@gmail.com

eg