Γεννήθηκα και μεγαλώνω στην Αθήνα. Γράφω αστυνομικά μυθιστορήματα και θεατρικά κείμενα.

 

Αστυνομικά

Η σειρά αστυνομικών μυθιστορημάτων μου με πρωταγωνιστή τον Αστυνόμο Χάρη Κόκκινο, εγκαινιάζεται με το μυθιστόρημα Στο Πίσω Κάθισμα που αποτελεί μέρος της Τριλογίας της Αθήνας και κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2016 από τις Εκδόσεις Ίκαρος

Τον Ιούνιο του 2017 κυκλοφορεί το β΄μέρος της Τριλογίας της Αθήνας από τις Εκδόσεις Ίκαρος με τίτλο Αλκυονίδες Μέρες 

Τον Μάιο του 2018 αναμένεται να κυκλοφορήσει το γ’ μέρος της Τριλογίας της Αθήνας με τίτλο Πόλη στο φως από τις Εκδόσεις Ίκαρος

Το Πίσω Κάθισμα απέσπασε το Βραβείο Public καλύτερου Ελληνικού μυθιστορήματος 2017 

Οι αναγνώστες, για 4η συνεχή χρονιά, έδειξαν τις προτιμήσεις τους και ξεχώρισαν τα αγαπημένα τους βιβλία με περισσότερες από 140.000 ψήφους!

 

Θεατρικά

Το θεατρικό μου κείμενο Τα Θηλαστικά διακρίθηκε στο Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων και ανέβηκε στη σκηνή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα (Ιούλιος 2017). Το κείμενο μεταφράστηκε στα αγγλικά και τυπώθηκε σε δίγλωσση έκδοση από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος με χορηγία της Εθνικής Τράπεζας.

Το πρώτο θεατρικό μου έργο με τον τίτλο Υπέροχος Πόλεμος παρουσιάστηκε στο Θέατρο Μπιπ (Δεκέμβριος 2016 – Ιανουάριος 2017).

 

Συμμετοχές σε συλλογικά έργα

Τον Νοέμβριο του 2017 συμμετείχα στον συλλογικό τόμο Στον Ίσκιο του Βασιλιά που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος, με το διήγημα Έλληνες Θεοί.

 

Παλιότερα

Στο παρελθόν εκδόθηκε με ψευδώνυμο ένα ακόμη μυθιστόρημά μου με τον τίτλο Χάρντκορ από τις Εκδόσεις Ωκεανίδα 

Το 2004 γυρίστηκε η ομώνυμη ταινία που αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου

Για αρκετά χρόνια εργάστηκα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως καθηγήτρια και στον ιδιωτικό τομέα σε έργα πληροφορικής. Σπούδασα πληροφορική, μουσική τεχνολογία και επικοινωνία.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο efigiannaki@gmail.com