Κριτική για τις Αλκυονίδες Μέρες: “Σαν να τους ανοίγει τον εγκέφαλο με ένα νυστέρι και έτσι, χειρουργικά, να αφαιρεί κάθε σκέψη από το μυαλό τους.”

10 βιβλία που αγαπήσαμε και σου προτείνουμενα διαβάσεις 

Αναγνωστικές εμπειρίες που μάς συγκίνησαν, μας ταξίδεψαν, μας έκαναν να μη θέλουμε να ξεκολλήσουμε από μια σελίδα. Τις μοιραζόμαστε μαζί σου, οι άνθρωποι του allyou.gr, για να σου δώσουμε ιδέες για φέτος το καλοκαίρι.

28 Ιουλίου 2017

Τα βιβλία που μας αγγίζουν προσθέτουν στη ζωή μας ρυθμό, συναίσθημα και τροφή για σκέψη, ιδιαίτερα τις ράθυμες καλοκαιρινές ώρες. Η επιλογή των αναγνωσμάτων που βάζουμε στις βαλίτσες των διακοπών είναι, λοιπόν, σπουδαία υπόθεση. Με αυτό το σκεπτικό, καθένας από την ομάδα του allyou.gr επέλεξε και σου προτείνει από ένα βιβλίο που τον σημάδεψε. Που είναι, από μόνο του, ένας συναρπαστικός προορισμός του νου.

Αλεξάνδρα Παπαδάκη: «Αλκυονίδες μέρες, της Ευτυχίας Γιαννάκη, εκδ. Ίκαρος. Το διαβάζω αυτές τις μέρες και δίχως να έχω φτάσει στην τελευταία σελίδα, παρακάμπτω τον κανόνα μου “αν δεν φτάσεις στην τελευταία σελίδα, δεν έχεις άποψη”. Πρόκειται για αστυνομικό μυθιστόρημα, για το 2ο μέρος της Τριλογίας της Αθήνας, με πρωταγωνιστή τον αστυνόμο Χάρη Κόκκινο. Δεν έχω διαβάσει το πρώτο, αλλά αυτό κανένα ρόλο δεν παίζει στο να απολαμβάνω κάθε αχτίδα των αλκυονίδων. Υπάρχει ένας φόνος, εννοείται, κι ένας αστυνόμος με άλυτα οικογενειακά θέματα, που καλείται να εξιχνιάσει το έγκλημα ενώ την ίδια στιγμή ρίχνει φως στον ίδιο τον εαυτό του.
Μου κάνει εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο η συγγραφέας καταγράφει τις λεπτομέρειες στα πράγματα, τα σκηνικά, το περιβάλλον, αλλά κυρίως το πώς παρακολουθεί στενά τις μύχιες σκέψεις των ηρώων της. Σαν να τους ανοίγει τον εγκέφαλο με ένα νυστέρι και έτσι, χειρουργικά, να αφαιρεί κάθε σκέψη από το μυαλό τους. Υποκλίνομαι».

Δείτε τα άλλα προτεινόμενα βιβλία εδώ: http://www.allyou.gr/living/summer-in-the-city/26822-10-vivlia-pou-agapisame-kai-sou-proteinoume-na-diavaseis

Εγγραφείτε στο Newsletter

Η Τριλογία της Αθήνας

#1 Στο Πίσω Κάθισμα – “Πόσο πιθανό είναι να δολοφονήσεις κάποιον, αντί να τον φιλήσεις;” 

#2 Αλκυονίδες Μέρες – “Σε μια κοινωνία που αδυνατεί να προστατεύσει τον αδύναμο κανείς δεν είναι αθώος.”

#3 Πόλη στο φως – “Μέχρι που μπορείς να φτάσεις όταν δεν έχεις πια τίποτα να χάσεις;”

© Ευτυχία Γιαννάκη – Eftychia Giannaki 2022