Τι διαβάζει αυτή την περίοδο η Μεταξία Κράλλη

Αυτές τις μέρες κουβαλάω στην τσάντα μου ένα πολύ όμορφο αστυνομικό, το «Στο πίσω κάθισμα» της Ευτυχίας Γιαννάκη από τις Εκδόσεις Ίκαρος.

Μικρή είχα ξεκοκαλίσει τα αστυνομικά του Γιάννη Μαρή και αν και πέρασα αργότερα, όπως όλοι μας, στους Σκανδιναβούς (Νέσμπο, Λάρσον, Μάνκελ και λοιπούς), δεν έπαψε να μου λείπει ένα ελληνικό σκηνικό, μ’ έναν Έλληνα πρωταγωνιστή. Χαίρομαι λοιπόν ιδιαίτερα που ανακάλυψα τον αστυνόμο Χάρη Κόκκινο. Κινείται στην γκρίζα Αθήνα του σήμερα, έχει τα χρονάκια του, έχει τα θεματάκια του, αλλά βγάζει μια αβίαστη γοητεία, αυτή των αντρών που δεν ανοίγονται, δεν πολυμιλάνε και σε κάνουν να θέλεις να προσπαθήσεις τα πάντα για να σε προσέξουν και να σε εμπιστευτούν.

Η πλοκή ξετυλίγεται υποδειγματικά, η λύση κρύβεται στο παρελθόν και στα οικογενειακά μυστικά (ένας άλλος πολύ αγαπημένος μου τόπος στα αστυνομικά μυθιστορήματα) αλλά σαφέστατα η μεγάλη μου αγάπη παραμένει ο αστυνόμος Κόκκινος, έτσι όπως ξυπνάει και στρίβει τσιγάρο, χαζεύοντας αφηρημένα την απέναντι πολυκατοικία, πριν ξεκινήσει τη μέρα του στους αθηναϊκούς δρόμους και λύσει έναν ακόμη αστυνομικό γρίφο.

Η ΜΕΤΑΞΙΑ ΚΡΑΛΛΗ (ψευδώνυμο) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα και στο Παρίσι. Ζει μόνιμα στην Αθήνα κι εργάζεται ως νομικός. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν με μεγάλη επιτυχία τα μυθιστορήματά της ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, Η ΑΓΑΠΗ ΦΟΒΟ ΦΕΡΝΕΙ, ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΑΞΗ και ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗ ΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Πηγή: http://www.bookcity.gr/bloggers/οι-συγγραφείς-διαβάζουν/22674-τι-διαβάζει-αυτή-την-περίοδο-η-μεταξία-κράλλη

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Πρόσφατα άρθρα

Κατηγορίες

Facebook

Instagram

Twitter

Εγγραφείτε στο Newsletter

Η Τριλογία της Αθήνας

#1 Στο Πίσω Κάθισμα – “Πόσο πιθανό είναι να δολοφονήσεις κάποιον, αντί να τον φιλήσεις;”
#2 Αλκυονίδες Μέρες – “Σε μια κοινωνία που αδυνατεί να προστατεύσει τον αδύναμο κανείς δεν είναι αθώος.”
#3 Πόλη στο Φως – “Μέχρι που μπορείς να φτάσεις όταν δεν έχεις πια τίποτα να χάσεις;”

© Ευτυχία Γιαννάκη – Eftychia Giannaki 2021