23.06 / Στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου, ένας κόσμος συγγραφείς

Ένας κόσμος συγγραφείς, ένας κόσμος εμπνευστικός.
Το British Council συμμετέχει στο πρόγραμμα Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου

Screen Shot 2018-06-14 at 11.09.38Το πρόγραμμα Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου φιλοδοξεί να φέρει τα βιβλία παντού, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε κάτοικο αλλά και επισκέπτη της Αθήνας. Από τον Απρίλιο του 2018 μέχρι τον Απρίλιο του 2019 η πόλη γίνεται ένα συναρπαστικό σκηνικό ανακαλύψεων, διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων, γνώσης αλλά και ενθουσιασμού για το βιβλίο, τους συγγραφείς, την ανάγνωση.
Στα πλαίσια της συνεργασίας του British Council με τον Δήμο Αθηναίων για το φετινό φιλόδοξο πρόγραμμα ανακοινώνουμε την διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων – ανοιχτών συζητήσεων, στην ενότητα «Ένας κόσμος Συγγραφείς». Αφορμή; Η έκτη Διεθνής Ακαδημία Δημιουργικής Γραφής, σε συνεργασία με το Kingston Writing School και το Πανεπιστήμιο του Kingston.
Για τρία Σάββατα του Ιουνίου, διακεκριμένοι Βρετανοί συγγραφείς και ποιητές συζητούν, στο Καφέ στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου, με Έλληνες ομότεχνους τους για το παρόν και το μέλλον των κάθε είδους γραπτών αφηγήσεων, της ανάγνωσης και όσων βρίσκονται ανάμεσα.

• 23 Ιουνίου 2018, 11.00 – «Το μέλλον των κόσμων που χτίζουν οι λέξεις – τι μπορεί να φέρει το μέλλον για τους συγγραφείς, τους αναγνώστες και όσα είναι μεταξύ τους;» – Sinead Keagan, N.Μ. Browne, Ευτυχία Γιαννάκη.
Το Σάββατο 23 Ιουνίου, η βραβευμένη blogger – συγγραφέας Sinead Keegan, η συγγραφέας παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας Ν. Μ. Browne και η Ευτυχία Γιαννάκη, βραβευμένη δημιουργός του αστυνόμου Χάρη Κόκκινου, πρωταγωνιστή σε τρία επιτυχημένα μυθιστορήματα, θα συζητήσουν για το μέλλον της γραφής, της ανάγνωσης, και των κόσμων που δημιουργούν οι λέξεις.
Τον συντονισμό των συζητήσεων θα κάνει ο συγγραφέας Βαγγέλης Προβιάς.

Screen Shot 2018-06-14 at 11.44.03
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Καφέ στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου, Πανεπιστημίου 12, και είναι ανοιχτές στο κοινό, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη. Ώρα έναρξης 11:00.
Δράση στο πλαίσιο του προγράμματος της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου.

Περισσότερα: https://www.facebook.com/events/250540375494807/

Εγγραφείτε στο Newsletter

Η Τριλογία της Αθήνας

#1 Στο Πίσω Κάθισμα – “Πόσο πιθανό είναι να δολοφονήσεις κάποιον, αντί να τον φιλήσεις;” 

#2 Αλκυονίδες Μέρες – “Σε μια κοινωνία που αδυνατεί να προστατεύσει τον αδύναμο κανείς δεν είναι αθώος.”

#3 Πόλη στο φως – “Μέχρι που μπορείς να φτάσεις όταν δεν έχεις πια τίποτα να χάσεις;”

© Ευτυχία Γιαννάκη – Eftychia Giannaki 2023