Βίντεο: το CultureNow φέρνει την Πόλη στο φως

Η συγγραφέας Ευτυχία Γιαννάκη μιλά στην κάμερα του CultureNow για το μυθιστόρημα «Πόλη στο φως» που αποτελεί τελευταίο μέρος της «Τριλογίας της Αθήνας».

 

Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί το αστυνομικό μυθιστόρημα της Ευτυχίας Γιαννάκη, «Πόλη στο φως», με πρωταγωνιστή τον αστυνόμο Χάρη Κόκκινο.

Η συγγραφέας μιλώντας στον φακό του CultureNow αποκαλύπτει σε σχέση με την μυθιστορηματική πλοκή: «Στην ουσία η «Πόλη στο φως» έρχεται να φέρει την εποχή μας στο φως. Ο κύριος στόχος μου είναι να φωτίσω μια κοινωνική συνθήκη. Δηλαδή, έτσι όπως ο ντετέκτιβ ρίχνει το φακό του πάνω στα στοιχεία μιας υπόθεσης, εγώ ρίχνω το φακό μου στην κοινωνία. Και τελικά σκοπός είναι ο ίδιος ο αναγνώστης να στρέψει εν τέλει τον συγκεκριμένο φακό, στο πρόσωπό του. Να κοιτάξει μέσα του, για τα δικά του λάθη, τις δικές του παραλείψεις και όσα προσπερνά αδιάφορα στην καθημερινότητά του.»

Η συγγραφέας

Η Ευτυχία Γιαννάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε πληροφορική, μουσική τεχνολογία και επικοινωνία και εργάστηκε για αρκετά χρόνια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Έχει εκδώσει, με ψευδώνυμο, ένα ακόμη μυθιστόρημα με τον τίτλο Χάρντκορ (Ωκεανίδα, 2000) που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο.

Η Τριλογία της Αθήνας περιλαμβάνει τα εξής βιβλία:

Στο πίσω κάθισμα (2016)
Αλκυονίδες μέρες (2017)
Πόλη στο φως (2018)

Πηγή: https://www.culturenow.gr/h-eytyxia-giannaki-fernei-mia-poli-sto-fos/


Διαβάστε επίσης:  Πόλη στο φως – Ευτυχία Γιαννάκη

Εγγραφείτε στο Newsletter

Η Τριλογία της Αθήνας

#1 Στο Πίσω Κάθισμα – “Πόσο πιθανό είναι να δολοφονήσεις κάποιον, αντί να τον φιλήσεις;” 

#2 Αλκυονίδες Μέρες – “Σε μια κοινωνία που αδυνατεί να προστατεύσει τον αδύναμο κανείς δεν είναι αθώος.”

#3 Πόλη στο φως – “Μέχρι που μπορείς να φτάσεις όταν δεν έχεις πια τίποτα να χάσεις;”

© Ευτυχία Γιαννάκη – Eftychia Giannaki 2023