22.06 / Λογοτεχνικός περίπατος στην Πλάκα, στα χνάρια του Χάρη Κόκκινου

Το Public και η Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture οργανώνουν το Σάββατο 22 Ιουνίου, στις 10:30, λογοτεχνικό περίπατο αφιερωμένο στην Ευτυχία Γιαννάκη.

Screen Shot 2019-06-04 at 13.29.35

Η Ευτυχία Γιαννάκη ανήκει στη νέα γενιά των συγγραφέων αστυνομικής λογοτεχνίας και το 2017, με το πρώτο αστυνομικό της βιβλίο, με τίτλο «Στο πίσω κάθισμα», (εκδ. Ίκαρος), κέρδισε το βραβείο Public για το καλύτερο ελληνικό μυθιστόρημα. Τα επόμενα δύο βιβλία της, «Αλκυονίδες μέρες» και «Πόλη στο φως», συγκροτούν, μαζί με το πρώτο, την «Τριλογία της Αθήνας».

Ο περίπατος θα ξεκινήσει από τη συμβολή των οδών Λυσικράτους και Φρυνίχου, στην Πλάκα, εκεί όπου κυκλοφορεί ο κεντρικός ήρωας της Ευτυχίας Γιαννάκη, ο αστυνόμος Χάρης Κόκκινος με τους συνεργάτες του.

Η δεύτερη στάση θα γίνει στην οδό Τριπόδων, στην Πλάκα, μια οδό που σχετίζεται και με τη ζωή, αλλά και με τους ήρωες της συγγραφέως.

Η τρίτη στάση θα γίνει στην οδό Μητροπόλεως, ακολουθώντας τις διαδρομές του αστυνόμου Χάρη Κόκκινου, που πολλές φορές προτιμά να κυκλοφορεί με τα πόδια στην πόλη.

Η τέταρτη στάση θα γίνει στην οδό Βουλής, στις εκδόσεις Ίκαρος, και στη συνέχεια, στο Public Συντάγματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν την ίδια τη συγγραφέα και να συνομιλήσουν μαζί της.

Δείτε τα ονόματα όσων θα συμμετέχουν εδώhttps://blog.public.gr/event/logotechnikos-peripatos-eytychia-giannaki-public-syntagmatos/

plaka1

Εγγραφείτε στο Newsletter

Η Τριλογία της Αθήνας

#1 Στο Πίσω Κάθισμα – “Πόσο πιθανό είναι να δολοφονήσεις κάποιον, αντί να τον φιλήσεις;” 

#2 Αλκυονίδες Μέρες – “Σε μια κοινωνία που αδυνατεί να προστατεύσει τον αδύναμο κανείς δεν είναι αθώος.”

#3 Πόλη στο φως – “Μέχρι που μπορείς να φτάσεις όταν δεν έχεις πια τίποτα να χάσεις;”

© Ευτυχία Γιαννάκη – Eftychia Giannaki 2023