Νέα σεμινάρια δημιουργικής γραφής

✍️ Νέα σεμινάρια δημιουργικής γραφής στον Ιανό – Άνοιξη 2022!

Διαβάζουμε, γράφουμε, πειραματιζόμαστε με τα δομικά στοιχεία του αστυνομικού μυθιστορήματος ξεκλειδώνοντας τα μυστικά της συναρπαστικότερης των αφηγήσεων.

Και αυτή την άνοιξη θα έχουμε δύο τμήματα: ένα διά ζώσης μέσω zoom και ένα εξ αποστάσεως μέσω ασύγχρονης πλατφόρμας e-learning

📌 Πότε; Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022

📌 Πού; Ασύγχρονα μέσω της πλατφόρμας e-learning του Ιανού και διά ζώσης μέσω zoom, κάθε Τρίτη, 17:30-20:30 

📌 Πώς; >> https://giannaki.com/dimiourgiki-grafi

Μετά από τρεις επιτυχημένους κύκλους η δυναμικότερη ομάδα φόνων στο χαρτί επιστρέφει!

Η παρουσίαση των σεμιναρίων της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την ΤΡΙΤΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 18.00 και της Θεσσαλονίκης την ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 18.00 και θα προβληθούν στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Για τα μαθήματα των διά ζώσης σεμιναρίων η διδασκαλία θα γίνεται μέσω της πλατφόρμας zoom, κάθε Τρίτη απόγευμα, ξεκινώντας από την Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022. Τα σεμινάρια μπορούν να τα παρακολουθήσουν ζωντανά (μέσω zoom) κάτοικοι από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Εκτός των διαδικτυακών μαθημάτων μέσω zoom θα υπάρχουν και ασύγχρονα σεμινάρια (e-learning), τα οποία πραγματοποιούνται μέσω μιας εύχρηστης πλατφόρμας που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τους συμμετέχοντες στα σεμινάριά μας. Η πλατφόρμα είναι ασύγχρονη, κάτι που σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια δεν έχουν δέσμευση να βρίσκονται στον υπολογιστή τους κάποια συγκεκριμένη ημέρα ή ώρα, καθώς τα μαθήματα αυτά δεν γίνονται «ζωντανά» μέσω zoom ή κάποιας άλλης εφαρμογής. Ο διδάσκων ανεβάζει στην πλατφόρμα την προκαθορισμένη ημέρα οδηγίες, θεωρία, ασκήσεις και συνοδευτικό υλικό σε μορφή αποθηκευμένων αρχείων και οι συμμετέχοντες τα κατεβάζουν προκειμένου να μελετήσουν σε δικό τους χρόνο, να λύσουν τις ασκήσεις και να επικοινωνήσουν με τον καθηγητή τους.

Δυο λόγια για το αντικείμενο των σεμιναρίων

Το σεμινάριο έχει ως στόχο όχι μόνο τη μελέτη του συναρπαστικού κόσμου της αστυνομικής λογοτεχνίας που κερδίζει, όχι τυχαία, όλο και περισσότερους αναγνώστες και δημιουργούς παγκοσμίως, αλλά την ενεργοποίηση και την έκφραση της ιδιαίτερης ματιάς κάθε συμμετέχοντα ή συμμετέχουσας, μέσα από ιστορίες που έχουμε συνηθίσει να τις αποκαλούμε αστυνομικές, αλλά στην ουσία συνιστούν το μεγάλο κοινωνικό και ψυχολογικό μυθιστόρημα της εποχής μας.

Με οδηγό τα δομικά στοιχεία της αστυνομικής αφήγησης αποκρυπτογραφούμε το μυστήριο της δημιουργίας ιστοριών. Φωτίζουμε την καρδιά των γρίφων, τη σφιχτή πλοκή, το βάθος των χαρακτήρων, τους διαλόγους, τον ρυθμό και το ύφος της αφήγησης, την ατμόσφαιρα, τις ανατροπές, το σασπένς, την ιδιαίτερη ματιά του δημιουργού, τον πυρήνα του κοινωνικού προβληματισμού που κρύβει κάθε ιστορία και τη μελέτη του ψυχολογικού βάθους των ηρώων που δένει την αφήγηση ώστε να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τη δομή των σεμιναρίων μας και τις εγγραφές εδώ: https://giannaki.com/dimiourgiki-grafi/

Εγγραφείτε στο Newsletter

Η Τριλογία της Αθήνας

#1 Στο Πίσω Κάθισμα – “Πόσο πιθανό είναι να δολοφονήσεις κάποιον, αντί να τον φιλήσεις;” 

#2 Αλκυονίδες Μέρες – “Σε μια κοινωνία που αδυνατεί να προστατεύσει τον αδύναμο κανείς δεν είναι αθώος.”

#3 Πόλη στο φως – “Μέχρι που μπορείς να φτάσεις όταν δεν έχεις πια τίποτα να χάσεις;”

© Ευτυχία Γιαννάκη – Eftychia Giannaki 2023