Τα καλύτερα αστυνομικά του 2021 για το Περιοδικό “Ο αναγνώστης”

Ο Μάρκος Κρητικός ξεχωρίζει τα καλύτερα αστυνομικά της πρόσφατης εκδοτικής παραγωγής για το περιοδικό ο αναγνώστης o anagnostis και η Φωλιά του Ιππόκαμπου είναι ανάμεσα σε αυτά. 

Ο αστυνόμος Χάρης Κόκκινος αναλάβει την εξιχνίαση της δολοφονίας μιας δραστήριας δημοσιογράφου που βρέθηκε νεκρή στην πισίνα του διαμερίσματος του πρώην συζύγου της και επώνυμου καλλιτέχνη, ο οποίος έχει εξαφανιστεί, γεγονός που τον καθιστά βασικό ύποπτο. Διαδραματίζεται στην Αθήνα και στην Ύδρα, και φαίνεται να σχετίζεται με ένα έγκλημα που συντάραξε την τοπική κοινωνία του νησιού πολλά χρόνια πριν. Και ενώ η υπόθεση εξελίσσεται, η συγγραφέας αιφνιδιάζει τον αναγνώστη βάζοντας το εαυτό της στην αφήγηση και ως από μηχανής θεός κατευθύνει την αστυνομική έρευνα. Το ευφυές αυτό τέχνασμα προσδίδει αυτονομία στους ήρωές της, καθιστά μη διακριτά τα όρια της μυθοπλασίας και της οιονεί πραγματικότητας που ορίζει η διπλή υπόσταση δημιουργού-πρωταγωνιστή και υπερβαίνει τις στερεοτυπικές ιστορίες των ψυχικά διαταραγμένων δολοφόνων.

Δείτε όλες τις ωραίες επιλογές του >> https://www.oanagnostis.gr/ta-kalytera-astynomika-toy-2021-epilegei-o-markos-kritikos

Εγγραφείτε στο Newsletter

Η Τριλογία της Αθήνας

#1 Στο Πίσω Κάθισμα – “Πόσο πιθανό είναι να δολοφονήσεις κάποιον, αντί να τον φιλήσεις;” 

#2 Αλκυονίδες Μέρες – “Σε μια κοινωνία που αδυνατεί να προστατεύσει τον αδύναμο κανείς δεν είναι αθώος.”

#3 Πόλη στο φως – “Μέχρι που μπορείς να φτάσεις όταν δεν έχεις πια τίποτα να χάσεις;”

© Ευτυχία Γιαννάκη – Eftychia Giannaki 2023