Εξιχνιάζοντας ηλεκτρονικά εγκλήματα στην Καβάλα

Μαζί με τον Αντώνη Παπαθεοδούλου στο Εργαστήριο Ηλεκτρονικής Εγκληματολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου στην Καβάλα λύσαμε μυστήρια μαζί με μαθητές Δ’ Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού!

Στο Εργαστήριο Ηλεκτρονικής Εγκληματολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου στην Καβάλα, παρέα με τον Αντώνη Παπαθεοδούλου, τη Δημωφέλεια, το Πανεπιστήμιο Παιδιών και  40 μαθητές Δ’ Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, λύσαμε κώδικες, αποτρέψαμε εκβιασμούς, ξεσκεπάσαμε ψεύτικα προφίλ αρχαιοκάπηλων, αποκαλύψαμε εφημερίδες που διαδίδουν fake news, κάναμε έρευνα, βρήκαμε κατεστραμένα αποδεικτικά στοιχεία σε CD και usb μνήμες και ανακτήσαμε τα δεδομένα τους στο εργαστήριο του Πανεπιστημίου με την βοήθεια του κ. Παναγιωτόπουλουκαι του κ. Μαρδύρη πραγματικών ειδικών!

Τέλος, ενημερωθήκαμε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για όλα όσα πρέπει να προσέχουμε για να είμαστε ασφαλείς και να απολαμβάνουμε τα καλά της ψηφιακής εποχής!

Η δράση είχε τίτλο “Η Μούσα της Καβάλας” μια ιστορία μυστηρίου με δύο πτώματα. Η “Μούσα” ήταν η εφημερίδα που διέδιδε “μούσια”. Τα δύο πτώματα εγώ και η Ευτυχία. Από την κούραση!

Πηγή: https://www.antonispapatheodoulou.com/nea/e3ixniazontas-hlektronika-egklhmata
kavala_ecrime1
Εγγραφείτε στο Newsletter

Η Τριλογία της Αθήνας

#1 Στο Πίσω Κάθισμα – “Πόσο πιθανό είναι να δολοφονήσεις κάποιον, αντί να τον φιλήσεις;” 

#2 Αλκυονίδες Μέρες – “Σε μια κοινωνία που αδυνατεί να προστατεύσει τον αδύναμο κανείς δεν είναι αθώος.”

#3 Πόλη στο φως – “Μέχρι που μπορείς να φτάσεις όταν δεν έχεις πια τίποτα να χάσεις;”

© Ευτυχία Γιαννάκη – Eftychia Giannaki 2023