Κριτική για την Πόλη στο φως από την Kiss_the_reader

Από την Kiss the reader

 

Η Πόλη στο φως είναι το τρίτο και τελευταίο βιβλίο της Τριλογίας της Αθήνας από την συγγραφέα Ευτυχία Γιαννάκη.

 

Η άποψη μου για το βιβλίο

Καταρχήν πρέπει να παραδεχτώ πως η Πόλη στο Φως είναι το πρώτο ελληνικό, αστυνομικό μυθιστόρημα που διάβασα. Όπως και κάποιοι άλλοι, έτσι κι εγώ είχα πέσει στην παγίδα να πιστεύω πως το αστυνομικά βιβλία από Έλληνες συγγραφείς, υστερούν κάπως έναντι των ξένων. Ευτυχώς έκανα λάθος!

Το βιβλίο μου άρεσε πολύ. Βέβαια να πω πως αν ζητάτε ένα βιβλίο με πλοκή που τρέχει και καταιγιστικές ανατροπές, τότε μάλλον η Πόλη στο Φως δεν είναι για σας. Εδώ έχουμε μια ιστορία η οποία προχωρά λίγο αργά, αλλά αυτό δεν είναι κακό.

Σου δίνει την ευκαιρία να γνωρίσεις καλύτερα τους ήρωες, να δεις τι θέλουν, πώς σκέφτονται, πώς νιώθουν, ποιοι είναι οι φόβοι και τα κίνητρα τους. Η Γιαννάκη έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στην σκιαγράφηση των χαρακτήρων, νομίζεις ότι αυτοί για τους οποίους διαβάζεις είναι αληθινά πρόσωπα και πως υπάρχουν κάπου εκεί έξω. Επίσης κατάφερε να περιγράψει με εξαιρετικό τρόπο το γενικό κλίμα της κρίσης, τα προβλήματα στις ανθρώπινες σχέσεις, την ασχήμια αλλά και την ομορφιά της πόλης.

Αθώα τέρατα είχαν έρθει για μια ακόμη φορά στο φως. Μια πόλη που όσο περισσότερο τη φώτιζε, τόσο πιο τρομακτική γινόταν.

Η πόλη στο φως.

Όσον αφορά την διαλεύκανση του εγκλήματος, όπως είπα και πριν, τα γεγονότα δεν έτρεχαν. Η συγγραφέας σε παίρνει από το χέρι και σε βάζει να παρακολουθήσεις την έρευνα. Βλέπεις τις προσπάθειες των αστυνομικών, τα εμπόδια και τα λάθη που γίνονται, δίνοντας σου και μια μικρή δόση από την προσωπική τους ζωή. Δεν υπάρχουν φοβερές ανατροπές, ούτε λύσεις που πετάγονται από το πουθενά μόνο και μόνο για το εφέ του εντυπωσιασμού. Όλα όσα γίνονται έχουν την εξήγηση τους.

Τελειώνοντας το βιβλίο, αυτό που μου έμεινε είναι η άρτια σκιαγράφηση προσώπων και καταστάσεων και η αληθοφανής πλοκή χωρίς υπερβολές και περιττούς εντυπωσιασμούς.

Περιγραφή βιβλίου

Μια έγκυος γυναίκα βρίσκεται άγρια δολοφονημένη στο σπίτι της. Ο Αστυνόμος Χάρης Κόκκινος και η ομάδα του καλούνται να λύσουν αυτήν την υπόθεση όπου οι ύποπτοι είναι αρκετοί. Παράλληλα με την εξιχνίαση του εγκλήματος ο  Κόκκινος έχει να αντιμετωπίσει κι ένα σοβαρό προσωπικό ζήτημα, καθώς ο γιος τους δικάζεται για βιασμό.

Όσο η έρευνα προχωρά, τα πράγματα μπλέκονται περισσότερο. Οι κακές σχέσεις του θύματος με τον σύζυγο της, που είναι πρώην ποδοσφαιριστής, έρχονται στο φως. Η ανάμιξη του σε κύκλωμα ντόπινγκ που φτάνει μέχρι και την Γεωργία, περιπλέκει τα πράγματα και μεγαλώνει τον κύκλο των υπόπτων.

Μπορεί ο δολοφόνος να ήθελε να εκδικηθεί εκείνον σκοτώνοντας την γυναίκα και το αγέννητο παιδί του; Μπορεί να είναι ένα πρόσωπο από το κοντινό τους περιβάλλον; Ή μήπως ο δολοφόνος είναι αυτός;

Πηγή: https://kissthereader.wordpress.com/2019/03/05/eytychia-giannaki-poli-sto-fos-kritiki/

LRG_DSC05939

Εγγραφείτε στο Newsletter

Η Τριλογία της Αθήνας

#1 Στο Πίσω Κάθισμα – “Πόσο πιθανό είναι να δολοφονήσεις κάποιον, αντί να τον φιλήσεις;” 

#2 Αλκυονίδες Μέρες – “Σε μια κοινωνία που αδυνατεί να προστατεύσει τον αδύναμο κανείς δεν είναι αθώος.”

#3 Πόλη στο φως – “Μέχρι που μπορείς να φτάσεις όταν δεν έχεις πια τίποτα να χάσεις;”

© Ευτυχία Γιαννάκη – Eftychia Giannaki 2022