“Οι ναυαγοί του Αυγούστου” είναι ένα συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα, γράφει ο Χ. Μεγγλίδης

Χρήστος Μεγγλίδης

Χρήστος Μεγγλίδης

«Οι Ναυαγοί του Αυγούστου», της Ευτυχίας Γιαννάκη. Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα, άρτια δομημένο και συναρπαστικό για τον αναγνώστη. 

Η Ευτυχία Γιαννάκη ολοκληρώνει την «Τριλογία του Βυθού» με το αστυνομικό μυθιστόρημα «Οι ναυαγοί του Αυγούστου». Μια άρτια και αριστοτεχνικά δομημένη ιστορία που χρησιμοποιεί ως έναυσμα την αληθινή δολοφονία του Ταχτσή και αναπτύσσει μια σειρά εγκλημάτων που περιπλέκονται μεταξύ τους: Καταπιεσμένη σεξουαλική ζωή, μυστικά, λαμπεροί γάμοι, παράνομες υιοθεσίες, κέντρα εξωσωματικής γονιμοποίησης, μέσα μαζικής ενημέρωσης, όλα αυτά στις παρυφές της πανεπιστημιακής κοινότητας και της υψηλής κοινωνίας μιας Αθήνας που φλέγεται τόσο από τη θερμοκρασία του Αυγούστου, όσο και κυριολεκτικά, καθώς το ιστορικό της πλαίσιο είναι το καλοκαίρι 2021.

Η συγγραφέας δίνει λίγα λίγα τα στοιχεία, αφήνει τον αναγνώστη να μπερδευτεί, να προβληματιστεί, να κάνει εικασίες και τελικά τον οδηγεί στη λύση του μυστηρίου, το οποίο δεν είναι απλοϊκό, αντιθέτως συνδέει πολλά πρόσωπα και καταστάσεις.

Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που δουλεύει την τεχνική του φλας μπακ και των αποσπασματικών αναμνήσεων και σε συνεπαίρνει, ενώ ταυτόχρονα οδηγεί κάθε πρωταγωνιστή του στην ενδοσκόπηση και αυτοκριτική.

Πηγή: https://www.fosonline.gr/plus/vivlio/article/211233/kritiki-vivlioy-oi-nayagoi-toy-aygoystoy

Εγγραφείτε στο Newsletter

Η Τριλογία της Αθήνας

#1 Στο Πίσω Κάθισμα – “Πόσο πιθανό είναι να δολοφονήσεις κάποιον, αντί να τον φιλήσεις;” 

#2 Αλκυονίδες Μέρες – “Σε μια κοινωνία που αδυνατεί να προστατεύσει τον αδύναμο κανείς δεν είναι αθώος.”

#3 Πόλη στο φως – “Μέχρι που μπορείς να φτάσεις όταν δεν έχεις πια τίποτα να χάσεις;”

© Ευτυχία Γιαννάκη – Eftychia Giannaki 2023