Η νόσος του μικρού θεού στο περιοδικό Yellow Box

Από τον Γιώργο Τρίγκα, στο τρίτο τεύχος του YELLOWBOX

Ο αστυνόμος Χάρης Κόκκινος, επανέρχεται δριμύτερος στο καινούργιο βιβλίο της Ευτυχίας Γιαννάκη*.

Γνωρίσαμε και συμπαθήσαμε τον Κόκκινο μέσα από τις υποθέσεις της προηγούμενης τριλογίας (“Αλκυονίδες μέρες”, “Πόλη στο φως” και “Στο πίσω κάθισμα”) ως Τμηματάρχη του πρώτου Τμήματος της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής του Τμήματος Ακροπόλεως της Αθήνας. Η Γιαννάκη μας ανέφερε ότι το καινούργιο της βιβλίο είναι η απαρχή μιας νέας τριλογίας και γι’ αυτόν τον λόγο ο Κόκκινος ταξιδεύει αυτή τη φορά μέχρι την Πάρο για να βοηθήσει στη διαλεύκανση ενός φόνου.

Βασισμένο σε πραγματικό περιστατικό, “Η νόσος του μικρού θεού” φέρνει τον αναγνώστη αντιμέτωπο με τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής υπαίθρου. Ο Κόκκινος καλείται να δημιουργήσει γέφυρες επικοινωνίας με την κλειστή κοινωνία της Πάρου, να ερευνήσει το σκοτεινό παρελθόν του θύματος και να εξαρθρώσει στο τέλος ένα κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας. Συναρπαστική ιστορία, ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη με τις καλογραμμένες σκηνές δράσης, θίγοντας παράλληλα κοινωνικές αντιλήψεις και προβλήματα. Εν κατακλείδι, θα λέγαμε ότι είναι ένα καλογραμμένο αστυνομικό μυθιστόρημα που απευθύνεται σε όλους, όχι μόνο σ’ αυτούς που διαβάζουν αποκλειστικά αυτού του είδους τη λογοτεχνία.

*Η Ευτυχία Γιαννάκη, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε πληροφορική, μουσική τεχνολογία και επικοινωνία. Εργάστηκε για χρόνια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Γράφει αστυνομικά μυθιστορήματα, παιδικό μυστήριο και θεατρικά έργα.

Πηγή: https://www.yellowbox.gr/eftychia-giannaki-i-nosos-tou-mikrou-theou-ekdoseis-ikaros-2020/

Εγγραφείτε στο Newsletter

Η Τριλογία της Αθήνας

#1 Στο Πίσω Κάθισμα – “Πόσο πιθανό είναι να δολοφονήσεις κάποιον, αντί να τον φιλήσεις;” 

#2 Αλκυονίδες Μέρες – “Σε μια κοινωνία που αδυνατεί να προστατεύσει τον αδύναμο κανείς δεν είναι αθώος.”

#3 Πόλη στο φως – “Μέχρι που μπορείς να φτάσεις όταν δεν έχεις πια τίποτα να χάσεις;”

© Ευτυχία Γιαννάκη – Eftychia Giannaki 2022