{σελίδες} Το βιβλίο της Ημέρας: Ο Πότης, από την Ευτυχία Γιαννάκη

Το βιβλίο της Ημέρας: Ο Πότης, από την Ευτυχία Γιαννάκη

Ο εορταστικός Δεκέμβριος είναι ένας από τους καλύτερους μήνες του βιβλίου. Λίγο η εορταστική ατμόσφαιρα που έχει, λίγο ο καιρός που μας κρατάει κοντά στη βιβλιοθήκη μας, λίγο οι μέρες των διακοπών που μας δίνουν περισσότερο χρόνο για να διαβάσουμε, όλα οδηγούν στο πλησιέστερο ράφι με βιβλία.
Οι {σελίδες} για βιβλιόφιλους, μέχρι τα Χριστούγεννα, φιλοξενούν κάθε μέρα μία βιβλιοπρόταση από αγαπημένους φίλους και συνεργάτες, συγγραφείς και ανθρώπους που κινούνται στον χώρο του βιβλίου, για να διαβάσετε, να κάνετε δώρο και να προτείνετε στους δικούς σας.

Βιβλίο: Ο Πότης
Συγγαφέας: Χανς Φάλαντα
Μετάφραση:Έμη Βαϊκούση
Εκδόσεις:Κίχλη

Ο Πότης είναι για μένα μια αυτοβιογραφική αλληγορία, μια επανεφεύρεση του εαυτού του συγγραφέα από τον ίδιο. Ένα έργο εσωτερικό, σκοτεινό και ταυτόχρονα λαμπρό. Μια εξερεύνηση της κοινωνίας της εποχής του που διαστέλλεται στον χώρο και στον χρόνο για να καταστεί η κοινωνία των κοινωνιών κάθε εποχής. Δεν είναι μια ιστορία απλώς για το αλκοόλ και την εξάρτηση, είναι ένας ύμνος στη δύναμη των αδυνάμων, στην ισχύ του ατόμου απέναντι στον φασισμό, στην νίκη της διαφορετικότητας επί της κανονικότητας. Ο Πότης για μένα δεν είναι απλώς ένας άνθρωπος σε πτώση, είναι αυτός που αποφασίζει να πέφτει διαρκώς, σε μια αιώνια επανάληψη, όπως τελικά θα πέσουμε όλοι μας.

Βιογραφικό
Η Ευτυχία Γιαννάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Στην Τριλογία της Αθήνας, τη σειρά αστυνομικών μυθιστορημάτων της με πρωταγωνιστή τον Αστυνόμο Χάρη Κόκκινο, έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής τα βιβλία Στο πίσω κάθισμα (Ίκαρος, 2016) και Αλκυονίδες μέρες (Ίκαρος, 2017).

Πηγή: https://www.nakasbookhouse.gr/content/vivlio-tis-imeras-o-potis-apo-tin-eytyhia-giannaki

Εγγραφείτε στο Newsletter

Η Τριλογία της Αθήνας

#1 Στο Πίσω Κάθισμα – “Πόσο πιθανό είναι να δολοφονήσεις κάποιον, αντί να τον φιλήσεις;” 

#2 Αλκυονίδες Μέρες – “Σε μια κοινωνία που αδυνατεί να προστατεύσει τον αδύναμο κανείς δεν είναι αθώος.”

#3 Πόλη στο φως – “Μέχρι που μπορείς να φτάσεις όταν δεν έχεις πια τίποτα να χάσεις;”

© Ευτυχία Γιαννάκη – Eftychia Giannaki 2022