Ευρηματικό, απολαυστικό, περιπετειώδες | η Ελένη Μπετεινάκη στα Παραμύθια του Σαββάτου

Γράφει η Ελένη Μπετεινάκη

Το δεύτερο βιβλίο των Πιτσιμπουίνων είναι εδώ! Αναμενόμενο και πολλά υποσχόμενο μας εξέπληξε ευχάριστα. Τι μυστήριο άραγε θα έπρεπε λύσει τούτη τη φορά ο μικρός Μπλε; Ο αγαπημένος μικρός ντετέκτιβ του διάσημου νησιού Πίτσι Πίτσου τούτη τη φορά… μπερδεύτηκε για τα καλά. Αν και Σάββατο ημέρα ξεκούρασης και χουζουριού εκείνος ξύπνησε την ίδια πάντα ώρα και έτρεξε γρήγορα να φάει το πρωινό του με την Μπλεοικογένειά του. Και από τόσο νωρίς ξεκίνησαν τα μυστήρια …πράγματα. Ο Παπούα του δεν ήταν σπίτι εκείνη την ώρα πράγμα ασυνήθιστο! Και ο Μικρός Μπλε δεν ήξερε σε ποιον να πει …τον πόνο του. Είχε γίνει ένας μικρός χαμός την προηγούμενη μέρα στο προαύλιο του σχολείου ανάμεσα στην Μυστήρια Τζεντού και τον Μακαρόνη κι ήθελε να το συζητήσει με τον αγαπημένο του Παπούα. Άρχισε τότε να τον ψάχνει κι αυτόν και τους φίλους του ανησυχώντας για όλους και όλα. Και τότε ξεκίνησαν οι εξαφανίσεις και τα πιτσαλακωμένα σημειώματα και οι πιτσιγρίφοι και τα Πιτσιμυστήρια. Και ο Μικρός Μπλέ με την φίλη του την Αμελί με ολοκαίνουργια μαγιό παίρνουν το δρόμο για το βουνό του Πίτσι Πίτσου και εκεί πια θα ζήσουν την πιο συναρπαστική ιστορία και …μυστήριο που μόνο ένας Παπούα ξέρει να οργανώνει!

 

pitsimpoyinoi1

Το είπαμε και στην αρχή πως τούτο το βιβλίο μας ξάφνιασε ευχάριστα. Ξέρουμε όλοι το αστυνομικό δαιμόνιο και ταλέντο της Ευτυχίας Γιαννάκη αλλά πως θα εξελισσόταν στην πιο σπουδαία συγγραφέα και στα παιδικά μυστήρια μας ήταν λίγο ..άγνωστο. Ε ναι λοιπόν, τούτη η εξαφάνιση είναι μια ιστορία γεμάτη ανατροπές, μυστήριο ,χιούμορ μπόλικο και αμέτρητες πιτσιλέξεις. Μια ιστορία που θα λατρέψουν τα παιδιά γιατί δεν τα αφήνει ούτε μια στιγμή να βαρεθούν. Βιάζονται να διαβάσουν ή να ακούσουν την ιστορία που τους γεμίζει ερωτηματικά, απορίες δηλαδή, αγωνία, δράση και πολλές εκπλήξεις. Η φαντασία της Ευτυχίας ξεδιπλώνεται περίτρανα και μαζί της και η φαντασία των παιδιών που αν και οι εικόνες της Σοφίας Τουλιάτου τα μαγνητίζουν, εκείνα συνεχίζουν να φαντάζονται πολλά περισσότερα από τα ήδη υπάρχοντα γεγονότα. Γέλιο πολύ με τις ιδιαίτερα χαρισματικές λέξεις και ονόματα του τόσο μοναδικού νησιού Πίτσι Πίτσου και των κατοίκων του.

Ευρηματικό, απολαυστικό, περιπετειώδες και άκρως μυστηριακό. Λέξεις που είπαν και έμαθαν τα παιδιά απολαμβάνοντας κάμποσα ποτήρια φρέσκιας Πιτσικολάδας!

Για παιδιά που αγαπούν τα μυστήρια, τα καλά βιβλία και τις περιπέτειες, και για μεγάλους που αγαπούν τις μυστήριες ιστορίες!

Πηγή: http://bit.ly/pitsi_paramythia

pitsi_paramythia

Εγγραφείτε στο Newsletter

Η Τριλογία της Αθήνας

#1 Στο Πίσω Κάθισμα – “Πόσο πιθανό είναι να δολοφονήσεις κάποιον, αντί να τον φιλήσεις;” 

#2 Αλκυονίδες Μέρες – “Σε μια κοινωνία που αδυνατεί να προστατεύσει τον αδύναμο κανείς δεν είναι αθώος.”

#3 Πόλη στο φως – “Μέχρι που μπορείς να φτάσεις όταν δεν έχεις πια τίποτα να χάσεις;”

© Ευτυχία Γιαννάκη – Eftychia Giannaki 2023