Στο σύμπαν των Πιτσιμπουίνων. Κριτική από την Ελένη Κίτσου

Συντάκτης: Ελένη Κίτσου

Στο σύμπαν των Πιτσιμπουίνων

Παιδιά, γνωρίζετε τους Πιτσιμπουίνους και το νησί τους, το Πίτσι Πίτσου;

Η Ευτυχία Γιαννάκη από μικρή άκουγε γι’ αυτούς. Χρειάστηκε όμως σαράντα χρόνια για να λύσει το μυστήριο και να εντοπίσει το νησί τους. Από τότε περνάει τα καλοκαίρια της στο νότιο άκρο του σε μια καλύβα γράφοντας ιστορίες μυστηρίου για μικρούς και μεγάλους.

Και, τώρα, ήρθε η στιγμή να μάθουμε κι εμείς για τους μικρούς μπλε πιγκουίνους!

Στην πρώτη ιστορία της σειράς «Πιτσιμπουίνοι -Τα πρώτα μου μυστήρια» με τίτλο «Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο», στο σχολείο του νησιού το πρόγραμμα έχει κολύμπι στην ομώνυμη Λίμνη. Όταν όμως τα Πιτσιμπουίνια φτάνουν εκεί, ανακαλύπτουν ότι είναι τελείως άδεια, χωρίς ούτε μία σταγόνα νερό!

Μπροστά σε αυτή τη μεγάλη έκπληξη, ο Μικρός Μπλε, ο μοναδικός ντετέκτιβ του Πίτσι Πίτσου, καλείται να λύσει το πρώτο του μυστήριο και αμέσως αναλαμβάνει δράση. Με τη μεθοδικότητα που τον διακρίνει, την παρατηρητικότητά του, αλλά και την πολύτιμη βοήθεια της παρέας του, φέρνει σε πέρας την αποστολή με επιτυχία και η ζωή στο πιο ασφαλές, αλλά και το πιο μυστήριο νησί του κόσμου επιστρέφει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς.

Έξυπνο, ευφυές κείμενο, με απλό, κατανοητό λεξιλόγιο και άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία για τους μικρούς αναγνώστες, χάρη στη μαγική πένα της Ευτυχίας Γιαννάκη, ευφάνταστη, πολύχρωμη, ζωηρή εικονογράφηση, που τους μεταφέρει στο μαγικό σύμπαν των Πιτσιμπουίνων από τη Σοφία Τουλιάτου.

Μία νέα σειρά μυστηρίου που θα λατρέψουν όλοι. Για πιτσιρίκια από τριών χρονών, που, από την κούνια ακόμα, αγαπούν τα μυστήρια και ανυπομονούν να βρουν τη λύση τους. Αλλά και για μεγάλους, που θέλουν να ξαναγίνουν παιδιά.

Πηγή: https://www.diavasame.gr/page.aspx?itemID=PPG1390_3370

pitsi_lake

Φωτό: Μαριλένα Ηλία

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Πρόσφατα άρθρα

Κατηγορίες

Facebook

Instagram

Twitter

Εγγραφείτε στο Newsletter

Η Τριλογία της Αθήνας

#1 Στο Πίσω Κάθισμα – “Πόσο πιθανό είναι να δολοφονήσεις κάποιον, αντί να τον φιλήσεις;”
#2 Αλκυονίδες Μέρες – “Σε μια κοινωνία που αδυνατεί να προστατεύσει τον αδύναμο κανείς δεν είναι αθώος.”
#3 Πόλη στο Φως – “Μέχρι που μπορείς να φτάσεις όταν δεν έχεις πια τίποτα να χάσεις;”

© Ευτυχία Γιαννάκη – Eftychia Giannaki 2020