Οι Πιτσιμπουίνοι στον Μαγικό Κόσμο του παιδικού βιβλίου

Γράφει η Κ. Πανάγου στον Μαγικό Κόσμο του παιδικού βιβλίου

Αν ζούσα στο πιο μυστήριο νησί στον κόσμο, το Πίτσι Πίτσου, σίγουρα θα ήθελα να ήμουν φίλη με τον Μικρό Μπλε, που λύνει τα πιο δύσκολα μυστήρια του κόσμου αλλά και με την Αντελί που ξέρει να φτιάχνει την καλύτερη πιτσικολάδα στην κοιλάδα.

Αν ήξερα ότι θα γίνει το ετήσιο Μεγάλο Πιτς Πάρτι, που είναι η στιγμή που συγκεντρώνονται όλοι στη μεγαλύτερη παραλία του νησιού για να υποδεχτούν τις μαμάδες που λείπουν για ψάρεμα για δύο ολόκληρους μήνες, δε θα έκλεινα μάτι όλο το βράδυ.

Αν κάποιος έχει ταξιδέψει στο συγκεκριμένο νησί σίγουρα γνωρίζει τι είναι το Πιτσαβγό. «Οι μαμάδες γεννάνε τα πιτσαβγά, αλλά είναι οι μπαμπάδες Πιτσιμπουίνοι αυτοί που μένουν πίσω για να τα προστατεύσουν. Οι μαμάδες ταξιδεύουν χιλιόμετρα μακριά αναζητώντας τροφή για τους πεινασμένους νεοσσούς που θα σκάσουν από το πιτσαβγό τους μέχρι αυτές να επιστρέψουν από το μεγάλο ταξίδι τους».

Στο καινούριο βιβλίο της Ευτυχίας Γιαννάκη οι ήρωες έχουν να αντιμετωπίσουν ένα μεγάλο μυστήριο. Περίεργοι, τρομακτικοί θόρυβοι σπάνε την ησυχία της νύχτας. Ποιος κάνει αυτούς τους θορύβους; Γιατί;

Ποιος αφήνει μεγάλες καρύδες στις εξώπορτες των σπιτιών που έχουν πάνω τους κολλημένο ένα σημείωμα που γράφει : «ΜΜΜΜΜ».

Οι μικροί Πιτσιμπουίνοι πιστεύουν ότι κάποιος θέλει να κλέψει τη μυστική συνταγή της πιστικολάδας.

Μέσα από μια σειρά ανατροπών θα ανακαλύψουν ότι η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική.

Η Ευτυχία Γιαννάκη γράφει ακόμα μία ιστορία μυστηρίου γεμάτη χιούμορ, γνώση και ευαισθησία. Δημιουργεί μία δομημένη αφήγηση που βοηθάει τους μικρούς αναγνώστες να σχηματίσουν εικόνες αλλά και να διατυπώσουν τις δικές τους υποθέσεις. 

Οι εικόνες της Σοφίας Τουλιάτου δημιουργούν τον μοναδικό κόσμο των Πιτσιμπουίνων. Χρώματα έντονα, διαφορετικές γραμματοσειρές, περιβάλλοντα που φωτίζονται με το φως της ημέρας αλλά και ζωντανεύουν τη νύχτα.

Ένα βιβλίο που σέβεται τους μικρούς αναγνώστες δίνοντας τους εκείνα τα ερεθίσματα που καλλιεργούν την φαντασία αλλά και την δημιουργική σκέψη.

«Τελικά ένας καλός ντετέκτιβ δεν αρκεί να έχει τα αφτιά του και τα μάτια του ανοιχτά. Πρέπει να ξέρει και τι βλέπει , λέει δυνατά ο Παππούα».

Πώς λύθηκε το μυστήριο δε θα σας το αποκαλύψω. Σας αφήνω να το βρείτε μόνοι σας.

Πηγή: https://bit.ly/2HZZLEH

Εγγραφείτε στο Newsletter

Η Τριλογία της Αθήνας

#1 Στο Πίσω Κάθισμα – “Πόσο πιθανό είναι να δολοφονήσεις κάποιον, αντί να τον φιλήσεις;” 

#2 Αλκυονίδες Μέρες – “Σε μια κοινωνία που αδυνατεί να προστατεύσει τον αδύναμο κανείς δεν είναι αθώος.”

#3 Πόλη στο φως – “Μέχρι που μπορείς να φτάσεις όταν δεν έχεις πια τίποτα να χάσεις;”

© Ευτυχία Γιαννάκη – Eftychia Giannaki 2023