Η Νουαζέτα διαβάζει τους Πιτσιμπουίνους και το πρώτο τους μυστήριο

Κάτι το υπέροχο εξώφυλλο με την παραμυθένια εικονογράφηση της ταλαντούχας βραβευμένης Σοφίας Τουλιάτου, κάτι ο υπέροχος τίτλος με τις λέξεις «λαμπίκο», που χρησιμοποιούσε η αγαπημένη μου γιαγιά και «μυστήριο» που θα ξετρέλαινε τα παιδιά μου, τι άλλο να θέλω από ένα βιβλίο για να μου κάνει «κλικ»; Α, βεβαίως, το όνομα της συγγραφέως!

Η συγγραφέας είναι η πετυχημένη κι επίσης βραβευμένη, Ευτυχία Γιαννάκη της αστυνομικής λογοτεχνίας. Με αυτό εδώ το βιβλίο της: «Μυστήριο στη λίμνη Λαμπίκο» εγκαινιάζει τη σειρά παιδικής λογοτεχνίας «Πιτσιμπουίνοι – Τα πρώτα μου μυστήρια»!

pitsi_nouazeta

Η υπόθεση;

Στο νησί των πιτσιμπουίνων, τα ενθουσιασμένα μικρά πιτσιμπουινάκια φεύγουν από το σχολείο για να πάνε εκδρομή στη λίμνη Λαμπίκο!

Ω ρε μπάνια και βουτιές που έχουν να γίνουν! Με το που φτάνουν όμως εκεί διαπιστώνουν ότι στη λίμνη δεν υπάρχει σταγόνα! Μυστήριο! Ποιος πείραξε τη λίμνη;

Ο Μικρός Μπλε, κεντρικός ήρωας του βιβλίου και wannabe ντετέκτιβ, με το σημειωματάριο στο ένα χέρι και την Αντελί, κολλητή φίλη και βοηθό του σε αυτήν την επιχείρηση, ψάχνει για τον ένοχο, ανακρίνει υπόπτους, ακολουθεί βήμα – βήμα τα στοιχεία για να βρει τη λύση! Θα τα καταφέρει;

Τα παιδιά μου αγάπησαν το λεξιλόγιο, βλέπε την «πιτσικολάδα» που είναι το αγαπημένο ποτό των πιτσιμπουίνων, τον Μακαρόνη, συμμαθητή και φίλο του Μικρού Μπλε, [«μαμά, έχει μακαρόνια για μαλλιά, το πρόσεξες;» με ρώτησε ο γιος μου…εμ, όχι; Δε θα γινόμουν καλή ντετέκτιβ απ’ ότι φαίνεται] και γελάσαμε πολύ με περιγραφές του στιλ « εγώ ακολουθούσα τον φούρναρη,  που ακολουθούσε τον ανιψιό του, που ακολουθούσε τη νονά του που ακολουθούσε….»

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από τριών (3) ετών κι άνω! Εμένα το απόλαυσε κι η κόρη μου που είναι σχεδόν τρία κι ο γιος μου που είναι σχεδόν επτά αλλά κι εγώ που είμαι σχεδόν σαράντα ένα!

Γιατί, κι εμείς οι μεγάλοι απολαμβάνουμε ένα καλογραμμένο παιδικό βιβλίο όταν το διαβάζουμε στα παιδιά μας, έτσι δεν είναι;

Από το οπισθόφυλλο:

Το Πίτσι Πίτσου, το νησί των Πιτσιμπουίνων, είναι το πιο ασφαλές αλλά και το πιο μυστήριο νησί στον κόσμο.
Στο σχολείο σήμερα το πρόγραμμα έχει κολύμπι στη Λίμνη Λαμπίκο. Όταν τα Πιτσιμπουίνια φτάνουν εκεί, βρίσκονται μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη. Η λίμνη δεν έχει σταγόνα νερό!
Ο Μικρός Μπλε, ο μοναδικός ντετέκτιβ του νησιού, και η παρέα του θα πρέπει να βιαστούν, αν θέλουν να λύσουν το πρώτο τους μυστήριο.

Μπορείτε να το αποκτήσετε στα βιβλιοπωλεία ή εδώ!

Πηγή: https://nouazetamefountouki.gr/mustirio-sti-limni-lampiko-ekdoseis-ikaros/

Εγγραφείτε στο Newsletter

Η Τριλογία της Αθήνας

#1 Στο Πίσω Κάθισμα – “Πόσο πιθανό είναι να δολοφονήσεις κάποιον, αντί να τον φιλήσεις;” 

#2 Αλκυονίδες Μέρες – “Σε μια κοινωνία που αδυνατεί να προστατεύσει τον αδύναμο κανείς δεν είναι αθώος.”

#3 Πόλη στο φως – “Μέχρι που μπορείς να φτάσεις όταν δεν έχεις πια τίποτα να χάσεις;”

© Ευτυχία Γιαννάκη – Eftychia Giannaki 2023