Διαβάζοντας με το παιδί: Πιτς Πάρτι και μυστήρια με τα πιτσιμπουίνια στο Vakxikon

Γράφει η Μπουκτέλα

Κακά τα ψέματα τα μυστήρια ελκύουν ακατάσχετα την ανθρώπινη φύση και φυσικά τα παιδιά δεν αποτελούν εξαίρεση. Τι καλύτερο λοιπόν για να έρθουν σε επαφή με τα πρώτα τους μυστήρια από έναν μικρό πιτσιμπουίνο ντετέκτιβ – τον μικρό Μπλε – αποφασισμένο τόσο να… ανακαλύψει μυστήρια όσο και να τα λύσει.

Οι περιπέτειες του μικρού Μπλε και της παρέας του λαμβάνουν χώρα στο μαγευτικό Πίτσι Πίτσου που είναι το πιο ασφαλές, αλλά και το πιο μυστήριο νησί στον κόσμο. Ένα νησί γεμάτο με τους πιτσιμπουίνους και τα πιτσιμπουίνια της Ευτυχίας Γιαννάκη που σίγουρα θα σας ξετρελάνουν.

Το πρώτο από τα βιβλία της σειράς – Πιτσιμπουίνοι: Τα πρώτα μου μυστήρια, εκδόσεις Ίκαρος – που πιάσαμε στα χέρια μας ήταν «Το Μεγάλο Πιτς Πάρτι» – κυκλοφορούν επίσης τα «Εξαφάνιση στο Πίτσι Πίτσου» και «Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο» – και μας ενθουσίασε. Η ηλικιακή κατηγορία είναι τριών έως έξι χρονών, ωστόσο, αν έχετε το κέφι να απλοποιήσετε λίγο την ιστορία κι ένα μικρότερο παιδάκι θα περάσει εξίσου καλά. 

Σε αυτό εκτός από την έξυπνη χαρούμενη ιστορία και τους ευφάνταστους ήρωες – ο Παππούα, ο Μακαρόνης, ο Πιτς Φιτίλης, η Μυστήρια Τζεντού – συνηγορεί η καταπληκτική ζωηρή εικονογράφηση της Σοφίας Τουλιάτου. Σα να είναι ζωγραφισμένα από παιδί – με τεράστιο ταλέντο – τα πιτσιμπουίνια είναι γλυκύτατα, τα χρώματα υπέροχα, η απόδοση της ιστορίας ευφάνταστη και κάθε σελίδα είναι σαν ένα ζωγραφικό πάρτι.

Και μιας και είπαμε για πάρτι, στο βιβλίο «Το μεγάλο Πιτς Πάρτι» ο μικρός Μπλε και η φίλη του Αντελί θα έρθουν αντιμέτωποι με σπασμένα τζάμια, καρύδες και μυστήρια σημειώματα ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το μεγάλο πιτς πάρτι όπου θα σκάσουν τα πιτσαυγά. Άραγε κινδυνεύει η πιτσικολάδα; Εμείς πολύ διασκεδάσαμε με το μικρό ανακαλύπτοντάς το. Σίγουρα θα αποκτήσουμε και τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς. 

INFO
Σειρά βιβλίου: Πιτσιμπουίνοι: Τα πρώτα μου μυστήρια
Συγγραφέας: Ευτυχία Γιαννάκη
Εικονογράφηση: Σοφία Τουλιάτου
Εκδόσεις: Ίκαρος

Πηγή: https://www.vakxikon.gr/diavazontas-me-to-paidi-pits-parti-kai-mysthria-me-ta-pitsibouinia/

Εγγραφείτε στο Newsletter

Η Τριλογία της Αθήνας

#1 Στο Πίσω Κάθισμα – “Πόσο πιθανό είναι να δολοφονήσεις κάποιον, αντί να τον φιλήσεις;” 

#2 Αλκυονίδες Μέρες – “Σε μια κοινωνία που αδυνατεί να προστατεύσει τον αδύναμο κανείς δεν είναι αθώος.”

#3 Πόλη στο φως – “Μέχρι που μπορείς να φτάσεις όταν δεν έχεις πια τίποτα να χάσεις;”

© Ευτυχία Γιαννάκη – Eftychia Giannaki 2023