Η νέα περιπέτεια των Πιτσιμπουίνων κυκλοφορεί από σήμερα στα βιβλιοπωλεία *** και μια μυστήρια ιστορία

Η ημέρα κυκλοφορίας κάθε νέου βιβλίου είναι ημέρα γιορτής!

Η νέα μυστήρια ιστορία των Πιτσιμπουίνων μας είναι εδώ και το γιορτάζουμε με ένα Μεγάλο Πιτς Πάρτι από τις Εκδόσεις Ίκαρος – παιδικό βιβλίο.

🐧 Πάντοτε μαζί με την Σοφία Τουλιάτου που δίνει σχήμα και χρώμα στα όνειρά μας και την Μαριλένα Πανουργιά που τα απογειώνει!

🔎 Διαβάστε περισσότερα για την νέα περιπέτεια του Μικρού Μπλε και της παρέας του εδώ >> https://bit.ly/3mgqxbE

*** Και μια μυστήρια ιστορία

Λοιπόν, ακούστε τι μυστήριο συνέβη. Φεύγοντας από τις Εκδόσεις Ίκαρος – παιδικό βιβλίο με το πρώτο αντίτυπο του νέου βιβλίου των Πιτσιμπουίνων στο χέρι και επιστρέφοντας στο σπίτι πέρασα έξω από το πρώτο μου σχολείο. Είναι το νηπιαγωγείο σε ένα στενό δρομάκι κάτω από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου που έχει πλέον πεζοδρομηθεί και συχνά παιδιά αράζουν στην μικρή παιδική χαρά που έχει στηθεί. Σκέφτηκα ότι την εποχή που σύχναζα στο σημείο, οι μόνοι Πιτσιμπουίνοι ήμαστε εγώ κι ο αδερφός μου, ένα αστείο παρατσούκλι στα χείλη της μητέρας μου που προοριζόταν για εμάς τους δυο. Σήμερα, οι Πιτσιμπουίνοι είναι πλέον χιλιάδες κι ένας από αυτούς με σταμάτησε όπως περνούσα ζητώντας να δει το βιβλίο, αφού όπως είπε είχε ήδη διαβάσει τις προηγούμενες ιστορίες. Το αετίσιο μάτι του μικρού ντετέκτιβ είχε κάνει καλά τη δουλειά του. 
Οι σπόροι της ανάγνωσης και του μυστηρίου φυτεύτηκαν κάποτε εδώ σκέφτηκα και κάτι θέλει να επιστρέφουμε στον τόπο του εγκλήματος, φυτεύοντας νέους σπόρους κι αυτοί με τη σειρά τους άλλους κι άλλους κι άλλους… 
📸 Την φωτό την τράβηξε ο ίδιος ο ντετέκτιβ με το κινητό της μαμάς του, σκαρφαλώνοντας στο πεζούλι απέναντί μου λίγο πριν να αλλάξει χέρια το πρώτο αντίτυπο. 
Μια μέρα θα γράφω κι εγώ μυστήρια, είπε και είναι σίγουρο πως θα το κάνει (αν δεν γίνει φωτογράφος). Μια μέρα θα γράφω κι εγώ βιβλία είχα πει, εδώ, στον ίδιο τόπο του εγκλήματος που επιστρέφουμε πάντοτε, εγώ κι αυτός, αιώνιοι σπόροι.

Εγγραφείτε στο Newsletter

Η Τριλογία της Αθήνας

#1 Στο Πίσω Κάθισμα – “Πόσο πιθανό είναι να δολοφονήσεις κάποιον, αντί να τον φιλήσεις;” 

#2 Αλκυονίδες Μέρες – “Σε μια κοινωνία που αδυνατεί να προστατεύσει τον αδύναμο κανείς δεν είναι αθώος.”

#3 Πόλη στο φως – “Μέχρι που μπορείς να φτάσεις όταν δεν έχεις πια τίποτα να χάσεις;”

© Ευτυχία Γιαννάκη – Eftychia Giannaki 2023