Στο Σαλόνι του BookSitting με την Τίνα Πανώριου

Συνέντευξη στην Τίνα Πανώριου

Η νέα εκρηκτική περιπέτεια των Πιτσιμπουίνων είναι εδώ και είναι μια βουτιά στο χρώμα.

Η Ευτυχία Γιαννάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε πληροφορική, μουσική τεχνολογία και επικοινωνία και εργάστηκε για αρκετά χρόνια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Έχει εκδώσει, με ψευδώνυμο, το μυθιστόρημα Χάρντκορ (Ωκεανίδα, 2000), που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο. Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί η σειρά αστυνομικών μυθιστορημάτων «Η Τριλογία της Αθήνας»: Στο πίσω κάθισμα (2016), Αλκυονίδες μέρες (2017), Πόλη στο φως (2018), το πρώτο μέρος της «Τριλογίας του βυθού»: Η νόσος του μικρού θεού (2020) και η σειρά μυστηρίου για παιδιά Πιτσιμπουίνοι: Τα πρώτα μου μυστήρια.

Κυρία Γιαννάκη, μαζί με την εικονογράφο Σοφία Τουλιάτου επανακάμπτετε, εν μέσω χειμώνα, με ένα καινούργιο παιδικό βιβλίο μυστηρίου;

Μα ναι, οι Πιτσιμπουίνοι τώρα επιστρέφουν με την τέταρτη πολύχρωμη περιπέτεια του Μικρού Μπλε ντετέκτιβ και της παρέας του, μια πολύχρωμη παρέα διασκεδαστικών φίλων που μοιάζουν με τους πιγκουίνους, αλλά είναι πολλά περισσότερα. 

Το νέο μυστήριο, η Έκρηξη στο Πιτσιτούμπο (Εκδόσεις Ίκαρος), είναι μια εξερεύνηση στο χρώμα, τη ζωγραφική και τα στοιχεία της φύσης που καλούν τους μικρούς ντετέκτιβ να πειραματιστούν, να δοκιμάσουν τη λογική τους και να περιπλανηθούν στο φανταστικό νησί αυτών των χαρούμενων πλασμάτων, το Πίτσι Πίτσου που είναι το πιο ασφαλές, αλλά και το πιο μυστήριο νησί στον κόσμο.

Οι λιλιπούτειοι αναγνώστες και αναγνώστριες έρχονται για πρώτη φορά λοιπόν

Σε επαφή με έναν κόσμο μυστήριο, γεμάτο εκπλήξεις και ανατροπές τον οποίο μαθαίνουν να ανακαλύπτουν βήμα βήμα αξιοποιώντας τη λογική, την παρατηρητικότητα, αλλά και το συναίσθημά τους. Το κείμενο τους ανοίγει την πόρτα στην περιπέτεια, τον πειραματισμό, τα παιχνίδια με την ίδια τη γλώσσα, ενώ οι εικόνες ξεκλειδώνουν ένα ζωηρό σύμπαν χαράς και εξερεύνησης των χρωμάτων και της ζωγραφικής. Πολλές δραστηριότητες και κουβέντες μπορούν να προκύψουν και από αυτή την ιστορία, η οποία συστήνει αυτούς τους αξιοπρόσεκτους χαρακτήρες με τους οποίους τα παιδιά ταυτίζονται, διασκεδάζουν και στήνουν τα δικά τους μυστήρια. 

Οπότε και η  μύηση στον κόσμο της ανάγνωσης…

Γίνεται έτσι μια χαρούμενη περιπέτεια δίχως όρια, σε έναν κόσμο ρευστό και ευφάνταστο που εκπλήσσει κάθε φορά με το αστείρευτο χιούμορ, τις ανατροπές και την φρέσκια ματιά του. Η νέα περιπέτεια των Πιτσιμπουίνων μόλις κυκλοφόρησε, είναι πολύχρωμη και συναρπαστική, αλλά πάνω απ’ όλα είναι μια διασκεδαστική βουτιά στην ανάγνωση και το χρώμα για μικρούς αναγνώστες και αναγνώστριες από 3 ετών.

Πηγή: https://booksitting.wordpress.com/2022/02/25/η-ευτυχία-γιαννάκη-στο-σαλόνι-του-booksitting/

Εγγραφείτε στο Newsletter

Η Τριλογία της Αθήνας

#1 Στο Πίσω Κάθισμα – “Πόσο πιθανό είναι να δολοφονήσεις κάποιον, αντί να τον φιλήσεις;” 

#2 Αλκυονίδες Μέρες – “Σε μια κοινωνία που αδυνατεί να προστατεύσει τον αδύναμο κανείς δεν είναι αθώος.”

#3 Πόλη στο φως – “Μέχρι που μπορείς να φτάσεις όταν δεν έχεις πια τίποτα να χάσεις;”

© Ευτυχία Γιαννάκη – Eftychia Giannaki 2023