Η νόσος του μικρού θεού: μια κριτική στο Status Update

“Η ιστορία έχει σασπένς, μυστήριο, έρωτα, πίκρα και ζωντανές εικόνες, που σε παρασύρουν και σε κάνουν, να μην θέλεις να αφήσεις το βιβλίο.

Η περιγραφική γραφή της Γιαννάκη είναι τόσο ζωντανή, που αφενός μεν με έκανε να μεταφερθώ νοερά στο σημείο της δράσης, αφετέρου δε να έχω επιθυμία να πάω στην Πάρο.

Το σίγουρο είναι, πως μετά την ανάγνωσή του, θα αναζητήσετε να διαβάσετε και τα προηγούμενα βιβλία της Ευτυχίας Γιαννάκη.”

Μια κριτική όπως δημοσιεύεται στο Status Update.

>>> https://bit.ly/nosos_status

📸Η νόσος του μικρού θεού στα αστέρια

Μια γυναίκα εντοπίζεται νεκρή στο σκάφος της στο νότιο άκρο της Πάρου. Ο Αστυνόμος Χάρης Κόκκινος θα εμπλακεί σε μία υπόθεση που θα τον αναγκάσει να βουτήξει στη μικρή κοινωνία του νησιού, στο σκοτεινό παρελθόν της, σε παράξενα σουβενίρ και σε κυκλώματα αρχαιοκαπηλίας, σε οικογένειες που αποτελούν το τέλειο εγκληματολογικό εργαστήριο και τελικά στο δικό του βυθό, εκεί που το φως μπλέκεται με το σκοτάδι.

Το 1ο βιβλίο της νέας σειράς βιβλίων της Ευτυχίας Γιαννάκη“Η Τριλογία του Βυθού”, είναι εδώ και πολύ χάρηκα.
Πρόκειται για το “Η Νόσος του Μικρού Θεού“ , το οποίο διάβασα μέσα σε λίγες ώρες.

Αγάπησα τη γραφή της Ευτυχίας Γιαννάκη από την Τριλογία της Αθήνας, οπότε ανυπομονούσα για την κυκλοφορία του νέου βιβλίου της.

Ενώ στην “Τριλογία της Αθήνας” οι ιστορίες διαδραματιζόντουσαν (πού αλλού; )  στην πρωτεύουσα, το 1ο βιβλίο της “Τριλογίας του Βυθού” διαδραματίζεται κυρίως  στην Πάρο.
Η περιγραφική γραφή της Γιαννάκη είναι τόσο ζωντανή, που αφενός μεν με έκανε να μεταφερθώ νοερά στο σημείο της δράσης, αφετέρου δε να έχω επιθυμία να πάω στην Πάρο (που δεν έχω επισκεφθεί μέχρι τώρα).

Η ιστορία έχει σασπένς, μυστήριο, έρωτα, πίκρα και ζωντανές εικόνες, που σε παρασύρουν και σε κάνουν, να μην θέλεις να αφήσεις το βιβλίο.
Ο Χάρης Κόκκινος είναι γνωστός μας από τις προηγούμενες περιπέτειες.
Όμως, ακόμη και εάν δεν έχετε διαβάσει κάποια άλλη ιστορία του αστυνόμου, είναι τέτοιες οι παραπομπές και οι συνδέσεις που κάνει η συγγραφέας, που το “Η Νόσος του Μικρού Θεού” μπορεί να διαβαστεί αυτόνομο.
Το σίγουρο είναι, πως μετά την ανάγνωσή του, θα αναζητήσετε να διαβάσετε και τα προηγούμενα βιβλία της Ευτυχίας Γιαννάκη.

Το “Η Νόσος του Μικρού Θεού” είναι το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα της Ευτυχίας Γιαννάκη κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ίκαρος και μπορείτε να ξεφυλλίσετε τις πρώτες σελίδες του εδώ 

Εγγραφείτε στο Newsletter

Η Τριλογία της Αθήνας

#1 Στο Πίσω Κάθισμα – “Πόσο πιθανό είναι να δολοφονήσεις κάποιον, αντί να τον φιλήσεις;” 

#2 Αλκυονίδες Μέρες – “Σε μια κοινωνία που αδυνατεί να προστατεύσει τον αδύναμο κανείς δεν είναι αθώος.”

#3 Πόλη στο φως – “Μέχρι που μπορείς να φτάσεις όταν δεν έχεις πια τίποτα να χάσεις;”

© Ευτυχία Γιαννάκη – Eftychia Giannaki 2022